Walcz z rakiem piersi #JAKDZIEWCZYNA

informacja prasowa

Walcz z rakiem piersi #JAKDZIEWCZYNA

Opublikowany

NA-KD jako marka zawsze angażowała się w pomoc kobietom. Tym razem firma chce zwrócić uwagę opinii publicznej na zapobieganie i wczesne wykrywanie raka piersi wśród młodych kobiet.

Każdego roku w Polsce 18 tys. kobiet dowiaduje się, że choruje na raka piersi. Badania wykazują, że aż 43% kobiet w Polsce nigdy nie wykonało badania piersi. Liczba zagrożonych młodych kobiet stale wzrasta a wiedza o tym, że pierwsze USG piersi należy wykonać zaraz po osiągnięciu 20 roku życia, jest w naszym społeczeństwie nadal niewielka. Marka NA-KD chcąc zwrócić uwagę na ten problem rozpoczęła współpracę z Fundacją Omealife z Gdańska, założoną przez 4 kobiety, które w przeszłości chorowały na raka. Działalność tej fundacji koncentruje się na edukacji iprofilaktyce raka piersi.
NA-KD-october-logo.png

Donacja 1% przychodów i zmiana logotypu NA-KD

W ramach akcji przekaże 1% październikowej sprzedaży netto w Polsce na rzecz fundacji Omealife. Przez cały miesiąc października polskiej wersji strony NA-KD będzie widniało zmienione logo - zostanie dodany do niego symbol walki z rakiem piersi, czyli różowa wstążka. Tym samym marka zwróci uwagę swoich klientów na problem i okaże wsparcie kobietom walczącym z rakiem piersi.

Akcja dystrybucji naklejek i dedykowany T-shirt

NA-KD wydrukuje naklejki z ciekawą, odważną grafiką, trafiającą do młodego odbiorcy i będzie je rozpowszechniać w szkołach wyższych w Polsce (2500 lokalizacji). Marka postara się przyciągnąć uwagę młodych kobiet, nagłaśniając pomysł wśród influencerek i w mediach społecznościowych. Z tej okazji powstanie również dedykowany T-shirt, który zostanie rozesłany do 100 influencerów oraz do celebrytów współpracujących z NA-KD z prośbą opokazanie się w nim na ich profilach społecznościowych z użyciem hasztagów akcji.

Instrukcja samobadania dla klientek

NA-KD wraz z partnerską fundacją Omealife przygotowała ulotkę informacyjną jak prawidłowo przeprowadzić badanie piersi. Ulotka trafi do każdego zamówienia złożonego w październiku przez klientki NA-KD.

Bransoletka “Walcz z rakiem piersi #jakdziewczyna”

Do każdego zamówienia złożonego w październiku NA-KD dołączy także silikonową bransoletkę, która ma zwrócić uwagę na akcję i przypominać o problemie.

Plik 10.10.2018, 14 49 12.jpeg

Zrzut ekranu 2018-10-10 o 14.25.46.png